Het coronavirus zorgt voor een onzekere tijd. Veel is onduidelijk, het is een spannende tijd en soms ook eenzaam. Mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, mensen met autisme, hun naasten, maar ook ouderen en andere kwetsbare mensen kunnen het extra moeilijk hebben in deze tijd. Cliëntondersteuning gaat gewoon door. Een cliëntondersteuner denkt met u mee en geeft u informatie en advies, zodat u zelf weer verder kunt. Dus hebt  u een hulpvraag? Bel of mail!

Waarvoor kunt u een cliëntondersteuner inschakelen?

  • De cliëntondersteuner kan u helpen met het verduidelijken wat voor u belangrijk is en welke ondersteuning u daarbij nodig heeft.
  • Bij vragen en knelpunten over de juiste ondersteuning, waar u als gevolg van een beperking mee te maken kunt krijgen.
  • Bij het gesprek met de gemeente aanwezig is. Neem dan, voordat u naar de gemeente gaat, contact op met zo’n organisatie. De cliëntondersteuner helpt u met de voorbereiding van dit gesprek.
  • Voor ondersteuning nadat de gemeente ondersteuning heeft toegewezen. Bijvoorbeeld bij het opstellen, evalueren en bijstellen van het zorg of ondersteuningsplan met uw zorgaanbieder.

Dus bel gerust met MEE (tel. (035) 303 01 64) of Zorgbelang (tel. 06 53 886 809) met uw vragen of problemen als u in de gemeente Huizen, Blaricum, Laren of Eemnes woont. We helpen graag, binnen de mogelijkheden die er zijn.

Meer informatie vindt u op de website van MEE: www.mee-ugv.nl.