Heeft u moeite met het betalen van uw energierekening? Misschien heeft u recht op een eenmalige energietoeslag. De energietoeslag 2022 is een vergoeding van € 1300,- voor mensen met een laag inkomen. De toeslag is bedoeld als compensatie voor de stijging van de energiekosten.

U kunt de toeslag voor 2022 aanvragen tot en met 31 december 2022. Over de toeslag van 2023 volgt later meer informatie. 

De voorwaarden voor het aanvragen van de energietoeslag kunt u bekijken op maatschappelijkezaken.nl/energietoeslag

Andere mogelijkheden

Voldoet u niet aan deze voorwaarden, maar komt u door de hoge energiekosten wel financieel in de knel? Ook als u niet aan alle voorwaarden voldoet, kunt u een aanvraag energietoeslag indienen. Neem in dat geval eerst contact op met het Informatiepunt Maatschappelijke Zaken. Wij kijken dan samen met u naar de mogelijkheden. 

Hulp bij geldzaken

Heeft u moeite om uw (andere) rekeningen te betalen? Of heeft u schulden? We kunnen u helpen! Neem contact op met Informatiepunt Maatschappelijke Zaken via telefoonnummer (035) 528 12 47 of per mail via info@maatschappelijkezaken.nl. Of kijk op de pagina Geldzaken welke hulp of begeleiding u kunt krijgen.