Heeft u een Wmo-pas en maakt u voor uw vervoer gebruik van de Wmo-taxi? Dan betaalt u normaal gesproken een eigen bijdrage voor uw Wmo-taxirit. Voor de reis van en naar de vaccinatielocatie vervalt de eigen bijdrage. Als u een oproep krijgt om gevaccineerd te worden, dan kunt u gratis gebracht en opgehaald worden. Dit geldt ook voor de herhalingsvaccinatie die u later haalt. 

Als u zelfstandig woont en u bent 60 jaar of ouder, dan ontvangt u een brief van het RIVM met informatie en een uitnodiging om contact op te nemen met de GGD voor een vaccinatieafspraak. Heeft u een Wmo-pas, dan wordt u gevraagd om de rit zo snel mogelijk te boeken, na het maken van de vaccinatieafspraak. 

Versa Welzijn kan voor minder mobiele inwoners uit de regio Gooi en Vechtstreek vervoer regelen naar de priklocatie van de GGD Gooi & Vechtstreek voor de Corona vaccinatie. In Huizen kan dit via ANWB AutoMaatje of via de Vrijwilligerscentrale. Chauffeur en passagier dragen een mondkapje, de passagier zit op de achterbank achter de passagiersstoel en er wordt gezorgd voor frisse lucht/open raam. 

ANWB AutoMaatje (via Versa Welzijn) 

Een vrijwilliger brengt u met zijn/haar eigen auto naar de priklocatie. Als u hier gebruik van wilt maken, bel dan minimaal twee dagen van te voren. De vergoeding is 30 eurocent per kilometer (graag contant afrekenen na afloop van de rit). 

  • ANWB AutoMaatje Huizen & BEL: 035 625 00 05 (ma t/m vr bereikbaar van 9 -12.30 uur) 

Vrijwilligerscentrale Huizen

U kunt ook contact opnemen met de Vrijwilligerscentrale Huizen, tel: (035) 526 75 53.

Meer informatie 

Wilt u meer weten? Kijk dan op de website van Versa Welzijn(externe link).