De landelijke campagne voor HPV18+ loopt bijna af, jongvolwassenen kunnen zich tot en met 31 mei gratis laten vaccineren tegen HPV. Daarom komt de HPV18+ bus op zaterdag 11 mei weer naar het stationsplein in Hilversum.

Daarnaast kunnen jongvolwassenen zich iedere woensdagavond tijdens de vrije inloop op het regiokantoor in Bussum laten vaccineren (18.00 tot 20.00 uur). Om hen extra mogelijkheid te bieden zich te laten vaccineren, haalt GGD Gooi en Vechtstreek de landelijke HPV18+ bus in mei twee keer naar het stationsplein in Hilversum. De aftrap is op zaterdag 11 mei opgevolgd door vrijdag 31 mei.

De openingstijden van de HPV18+ bus zijn op zaterdag 11 en vrijdag 31 mei: 10.00 tot 16.00 uur.

HPV staat voor humaan papillomavirus. Dit is een zeer besmettelijk virus dat verschillende soorten kanker kan veroorzaken. Ieder jaar krijgen in Nederland ongeveer 1.500 mensen kanker door HPV. De HPV-vaccinatie is belangrijk voor iedereen. Voor vrouwen en voor mannen. Ook als man kun je besmet raken met HPV en hierdoor kanker krijgen. Wie zich laat vaccineren, beschermt niet alleen zichzelf maar ook zijn partner.

Meer informatie: www.ggdgv.nl/hpv-18plus.