Hebt u een eigen bedrijf en tijdelijk financiële problemen? Bent u net gestart en kunt u daar nog niet van rondkomen, of moet u stoppen met uw eigen bedrijf? Misschien hebt u recht op bijstand voor zelfstandigen.

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

Vanaf 1 oktober 2020 tot 1 april 2021 kunnen ondernemers die een inkomen onder het minimum hebben Tozo aanvragen, een uitkering die het inkomen aanvult tot het minimuminkomen. Deze maatregelen zijn bedoeld om voor zelfstandige ondernemers de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. Tozo bestaat uit twee regelingen:
1.    Uitkering, aanvulling tot het minimum (deze hoeft u niet terug te betalen)
2.    Een bedrijfskrediet van maximaal € 10.157

Gemeente Hilversum voert de Tozo regeling uit. Voor meer informatie of het aanvragen van Tozo kunt u terecht bij het Servicepunt voor Ondernemers van de gemeente Hilversum.

Schuldhulp voor ondernemers

Bent u (of was u) zelfstandig ondernemer? Dan krijgt u geen schuldhulp van de gemeente, maar van Bureau zelfstandigen Gooi en Vechtstreek (Wisselwerk) in Hilversum. U kunt aanspraak maken op schuldhulp voor ondernemers wanneer uw onderneming beëindigd is of u voornemend bent uw onderneming te beëindigen vanwege onvoldoende inkomsten. Als u uw onderneming blijft behouden dan krijgt u geen schuldhulp van de gemeente. 

Voor meer informatie of het aanvragen van schuldhulp voor ondernemers kunt u contact opnemen met het Servicepunt voor Ondernemers van de gemeente Hilversum.