Heeft of wilt u iemand met een leeftijd van 18 t/m 26 jaar uit Huizen, Blaricum, Eemnes of Laren in dienst? U maakt kans op de jongerenvoucher!

De jongerenvoucher is een subsidie voor werkgevers die bestaat uit een startersbonus en een ontwikkelbonus. De jongere heeft afstand tot de arbeidsmarkt en heeft of krijgt een arbeidscontract voor minimaal 1 jaar en minimaal 28 uur per week

Wat is een startersbonus?

Een startersbonus is een eenmalig bijdrage van € 3.000,00, als tegemoetkoming voor de loonkosten. Wordt het arbeidscontract verlengd? Dan kunt u een ontwikkelbonus aanvragen.

Wat is een ontwikkelbonus?

Een ontwikkelbonus volgt op een startersbonus. De bonus bedraagt 750 euro per jaar, als tegemoetkoming voor kosten van persoonlijke ontwikkeling. De werkgever kan dit aanvragen voor het 2e en het 3e contractjaar.

Voorwaarden

  • De jongere (met of zonder uitkering) heeft geen startkwalificatie, of  kan door lichamelijke of psychische problemen nog niet zelfstandig de weg richting arbeidsmarkt vinden.
  • De jongere dient minimaal 18 jaar te zijn en maximaal 26 jaar.
  • De jongere woont in Huizen, Blaricum, Eemnes of Laren en wordt begeleid door een jongerencoach van de gemeente.
  • De ingangsdatum van de arbeidsovereenkomst ligt tussen 1 mei 2019 en 1 mei 2023.
  • De jongere heeft of krijgt een arbeidscontract voor minimaal 1 jaar en minimaal 28 uur per week.
  • Er is geen aanspraak op een startersbonus als de betreffende werkgever voor dezelfde jongere al eerder een startersbonus heeft ontvangen;
  • De arbeidsovereenkomst mag geen concurrentiebeding bevatten dat het aanvaarden van een ander dienstverband bij een nieuwe werkgever belemmert.

Aanmelden

Werkgevers kunnen contact opnemen met Zicht op Werk, via e-mail of per telefoon: (035) 52 81 510.