Mantelzorg is dankbaar werk, maar het kan ook zwaar zijn. Het is belangrijk dat u als mantelzorger niet overbelast raakt. Daarom bestaat er ondersteuning voor mantelzorgers.

Bent u mantelzorger en heeft u vragen? Wilt u weten of u even een welverdiende pauze mag nemen? Wilt u contact met lotgenoten? Of stoom afblazen bij iemand met een luisterend oor? Het is heel gewoon en begrijpelijk dat u als mantelzorger behoefte heeft aan ondersteuning. Wat daarin nodig is, is voor iedereen anders. Neemt u gerust contact met ons op via (035) 528 12 47. Wij kunnen u informeren over het aanbod van mantelzorgondersteuning in Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren.

Bespreek uw zorgtaak

Als u voor iemand zorgt en u heeft daarbij hulp nodig als het te zwaar wordt, bespreek dit dan met de huisarts, wijkverpleging, thuiszorg of Versa Welzijn. Zij kunnen u verder helpen. 

Cursussen voor mantelzorgers

Versa Welzijn biedt cursussen aan voor mantelzorgers. Denk bijvoorbeeld aan een cursus voor partners en kinderen van mensen met dementie. Heeft u behoefte aan een cursus? Neem contact op met Versa Welzijn voor het actuele aanbod. 

Individuele ondersteuning, contactgroepen en cursussen

Voor individuele vragen en ondersteuning kunt u altijd terecht bij Versa Welzijn en bij de gemeente. Naast individuele ondersteuning biedt Versa Welzijn ook cursussen aan over een bepaald ziektebeeld, bijvoorbeeld dementie of niet-aangeboren hersenletsel. Ook heeft Versa Welzijn contactgroepen voor mantelzorgers. Elke 6 weken komt deze groep bij elkaar voor het uitwisselen van informatie, om elkaar te ondersteunen en te inspireren. Wilt u deelnemen aan deze gespreksgroep? Neem dan contact op met Versa Welzijn.

Praktische hulp 

Soms kan praktische hulp heel welkom zijn ter ondersteuning van uw mantelzorgtaken. Denk aan hulp voor eenvoudige klusjes in en om het huis, boodschappen doen, lichte tuinwerkzaamheden of vervoer naar het ziekenhuis. Neem hiervoor contact op met Versa Welzijn of de Vrijwilligerscentrale Huizen.

Contact

Heeft u een vraag over mantelzorgondersteuning of wilt u met ons in gesprek? Neem dan contact op met Maatschappelijke Zaken. Een consulent denkt met u mee over een oplossing die bij u past. Op de pagina werkwijze Maatschappelijke Zaken kunt u meer lezen over hoe onze werkwijze eruit ziet en wat u van ons kunt verwachten. 

Kosten

Voor sommige vormen van mantelzorgondersteuning via de gemeente betaalt u een eigen bijdrage.