Heeft u een laag inkomen en een hoge energierekening? Misschien komt u in aanmerking voor steun uit het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds betaalt na de aanvraag zes maanden lang een deel van de energierekening. Het maakt niet uit bij welke energieleverancier u zit.

Voorwaarden en aanvragen

Op de website van Geldfit(externe link) staat meer informatie over de voorwaarden en over hoe u het Noodfonds kunt aanvragen. Ook familieleden, vrienden of hulpverleners kunnen daar via een machtiging de aanvraag voor iemand anders doen. 

Een aanvraag indienen kan tot en met 31 maart 2024.

Hulp bij invullen van formulieren

Inwoners van Huizen

Heeft u vragen over het invullen van formulieren, toeslagen of financiële regelingen? In 'Wegwijs Holleblok(externe link)' zitten mensen van verschillende organisaties die inwoners van Huizen kunnen helpen of kunnen verwijzen naar hulp.

Iedereen kan zonder afspraak binnenlopen. Dat kan elke woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in Wijkcentrum Holleblok, Holleblok 2 in Huizen. De hulp is gratis.

Organisaties die hier aan meewerken zijn: MEE, Schuldhulpmaatjes, Schuldhulploket, Vrijwillige thuishulp, Vluchtelingenwerk, maatschappelijk werk Versa, Sociaal Wijkteam, Jeugd en Gezin en vrijwilligers. Daarnaast is er een medewerker die kan tolken bij Arabisch en Tigrinya. 

Inwoners van Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren

Voor inwoners die hulp kunnen gebruiken met de administratie is er in de HBEL-gemeenten een formulierenspreekuur. Vrijwilligers van Humanitas zijn dan aanwezig om te helpen bij het invullen van formulieren, bij het aanvragen van toeslagen of bij een lastige brief. Er zijn geen kosten aan verbonden. 
Soms kan het rust geven als iemand even meekijkt met een brief of een ingewikkeld formulier.

Het inloopspreekuur is:

  • Elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek van Laren;
  • Elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur in het Huis van Eemnes;
  • Elke vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur in De Malbak in Blaricum;
  • Elke vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek van Huizen.