Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum viert feest. De bibliotheek bestaat 100 jaar en dat laten ze horen. Op vrijdag 7 februari is er een sing-along om 13.30 uur in Bibliotheekvestiging Huizen voor anderstaligen tijdens het wekelijkse taal-café. De mooiste Nederlandstalige liedjes passeren de revue.

Door melodie, ritme en vaak ook veel herhalingen blijven bepaalde woorden en uitdrukkingen gemakkelijker in het geheugen. Samen zingen is dus niet alleen heel erg leuk, het is bovendien ook nog eens heel nuttig. Sarita Lemmens, dirigent, zangpedagoge en zangeres, begeleidt het samen zingen tijdens dit muzikale taal-café. Dus, zijn je stembanden gesmeerd? Wil je met veel plezier leren? Kom dan naar de bibliotheek. Meedoen aan de sing-along is gratis.

Speciale voorleesactiviteit

Voorlezen, muziek en beelden is een gouden combinatie. De Voorleeshoek komt voor het 100-jarig bibliotheekjubileum live naar bibliotheekvestiging Huizen. Anouk, algemeen en creatief directeur van De Voorleeshoek, gaat een aantal verhaaltjes voorlezen die in het teken staan van Feest. Tegelijkertijd worden er prenten op een groot scherm getoond, met klassieke muziek op de achtergrond. Alle peuters en kleuters zijn welkom in bibliotheekvestiging Huizen. De Voorleeshoek Live wordt mede mogelijk gemaakt door Versa Welzijn en vindt plaats in de bibliotheek tijdens de Speeltrein (een samenwerking tussen Centrum voor Jeugd en Gezin, Versa Welzijn, de Speel-o-theek en de bibliotheek) op maandagochtend 10 februari van 10.30 tot 11.30 uur.

Anouk deed de Pabo en studeerde Muziekwetenschap. Tijdens haar studie muziekwetenschappen werkte ze als Product Manager bij de televisiezenders Brava en DJAZZ.tv. Na haar studie heeft ze De Voorleeshoek opgericht en heeft als missie om het (voor)leesplezier voor alle kinderen van 0-10 jaar te vergroten.

Voorleeshoek

Lezen en voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling. Hoe eerder je daarmee begint, hoe groter je woordenschat. De Voorleeshoek speelt hierop in als online platform met voorleesfilmpjes voor kinderen van 0-10 jaar. Als bibliotheek lid kun je gratis inloggen op de website en de voorleesfilmpjes bekijken. Want of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een (prenten)boek bekijkt, of natuurlijk naar De Voorleeshoek Live in de bibliotheek komt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.