De gemeenten Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren (HBEL) stappen per 1 januari 2022 over naar een andere aanbieder van de collectieve zorgverzekering voor minima. De huidige aanbieder is Zilveren Kruis en de nieuwe aanbieder wordt Univé. 

De collectieve zorgverzekering voor minima is speciaal voor mensen met een laag inkomen. De HBEL-gemeenten vinden dat iedereen goede zorg moet kunnen krijgen. De collectieve zorgverzekering die Univé aanbiedt is een goede aanvullende verzekering met extra dekkingen en collectiviteitskorting. De gemeenten betalen (deels) mee aan deze collectieve zorgverzekering. 

Inwoners die op dit moment een collectieve zorgverzekering voor minima hebben, worden de komende periode per brief geïnformeerd. Via de gemeentelijke communicatiekanalen worden ook andere inwoners met een minimuminkomen op de hoogte gesteld. Houdt de website www.maatschappelijkezaken.nl in de gaten voor meer informatie. Half november, zodra de nieuwe premies bekend worden, communiceren wij over het aanbod van Univé, de voorwaarden en hoe u zich kunt aanmelden.