Mantelzorg is dankbaar werk, maar het kan ook zwaar zijn. Ook moet het een en ander geregeld worden. Meerdere instanties kunnen u daarbij helpen.

Wanneer ben ik mantelzorger?

U bent mantelzorger als u voor iemand zorgt in uw omgeving. U doet dat vrijwillig, omdat u een sociale relatie met die persoon heeft. Zoals met een familielid, vriend of buren. Bekijk voor algemene informatie de volgende landelijke websites:

Wat u kunt doen

Heeft u vragen over wat u moet regelen? Vraag dan de gratis Tipgids Mantelzorg aan op de website van ANBO(externe link). Of kijk op de websites van de Rijksoverheid:

Mantelzorgbewijs

Een officieel bewijs dat u mantelzorger bent bestaat niet. Toch vragen veel organisaties erom. 
Verzamel zoveel mogelijk informatie en bewijs, zoals indicaties van zorg, ondersteuning of hulp. Heeft u een mantelzorgcompliment gekregen of weet Versa Welzijn van uw situatie? Zij kunnen u helpen. 

Wat anderen voor u kunnen doen

Heeft u behoefte aan een luisterend oor of praktische ondersteuning? Neem dan contact op met de ondersteunende organisatie in uw gemeente.

In Huizen

In Blaricum, Eemnes of Laren

Wat de gemeente voor u kan doen

Bij de gemeente kunt u terecht voor het aanvragen van Wmo-voorzieningen en sommige hulpmiddelen. Neem voor meer informatie contact met ons op.