Bij (vermoeden van) kindermishandeling, huiselijk geweld of ouderenmishandeling, bel 0800- 2000. Dit is het telefoonnummer van Veilig Thuis, meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. 

Iedereen kan hier terecht met zorgen en vragen over en meldingen van zowel huiselijk geweld als kindermishandeling. Veilig Thuis is het aanspreekpunt voor acute situaties, crisisinterventies en voor een snelle eerste inschatting van de veiligheid en is 24/7 bereikbaar. Inwoners kunnen hun zorgen of problemen ook bespreken met de consulenten van het Servicepunt in de buurt. Als het nodig is kunnen de consulenten Veilig Thuis ook inschakelen.

Bij directe nood in geval van kindermishandeling of huiselijk geweld, bel 112. Voor meer informatie kijkt u op www.veiligthuisgv.nl(externe link).
 

Chat van Veilig Thuis ook 's avonds bereikbaar

Vanwege de avondklok is de chat van Veilig Thuis landelijk ook ’s avonds bereikbaar. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen tot en met 9 februari tijdens werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.