Meedoen in de Nederlandse samenleving gaat niet vanzelf. Het is belangrijk dat u de Nederlandse taal kunt spreken, lezen en schrijven. En dat u goed overweg kunt met de computer. Want steeds meer dingen moet u digitaal regelen. Daarom zijn er verschillende taal- en computercursussen. Vaak gratis.

Nederlands leren

Heeft u moeite met de Nederlandse taal? Wilt u beter Nederlands leren spreken, lezen en schrijven? Dan kunt u op de website kijken wat het aanbod is. Een medewerker van de bibliotheek kan u hierbij helpen. U kunt dit vragen bij de balie. U kunt bijvoorbeeld een taalcursus volgen. Of kennismaken met iemand die u met de Nederlandse taal helpt. Of leren over het werken met de computer. De meeste activiteiten zijn gratis.

Let op: Moet u nog inburgeren? Dan kunt u zich niet inschrijven voor een taalcursus. Kijk hieronder bij het kopje ‘Inburgeren'.

Met de computer werken

Vindt u het moeilijk om met de computer te werken? Bijvoorbeeld om een afspraak met de gemeente te maken? Of om in te loggen bij de Belastingdienst? Hiervoor kunt u terecht bij de bibliotheek. 

Openingstijden bibliotheek:

  • Maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17 uur
  • Zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.