Bent u door ouderdom, ziekte of een beperking zelf niet in staat om huishoudelijk werk te doen? Misschien kunt u hulp bij het huishouden krijgen van de gemeente.
Heeft u moeite om uw dagelijks leven op orde te krijgen en te houden? En heeft u zelf geen mogelijkheden om uw problemen op te lossen? Dan zijn er diverse mogelijkheden.
Niet iedereen slaagt er in zijn (of haar) dagen zinvol en prettig te vullen. Lichamelijke of psychische problemen kunnen daarbij een rol spelen. Of eenzaamheid. Geldt dit voor u? Dan is het goed om te weten, dat er veel activiteiten zijn waaraan u kunt deelnemen.
U wilt waarschijnlijk zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dat wordt lastiger als u ouder wordt, ziek bent of een beperking heeft. Soms zijn kleine aanpassingen al genoeg om toch in uw eigen huis te blijven wonen.
Heeft u moeite met lopen? Kunt u zich moeilijk binnen- en buitenshuis verplaatsen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een hulpmiddel zoals een rolstoel of een scootmobiel.
Meedoen in de Nederlandse samenleving gaat niet vanzelf. Het is belangrijk dat u de Nederlandse taal kunt spreken, lezen en schrijven. En dat u goed overweg kunt met de computer. Want steeds meer dingen moet u digitaal regelen. Daarom zijn er verschillende taal- en computercursussen. Vaak gratis.
U heeft een specifieke aandoening of beperking zoals lichamelijke of psychische problemen, geheugenproblemen, een verstandelijke beperking en of autisme. En u zoekt informatie over de (hulp-)mogelijkheden in en rondom Huizen.
Heeft u vragen over zorgtaken, opvoeding, onderwijs, wonen, werk of inkomen? Of loopt u vast in de samenwerking met zorgorganisaties? En zoekt u iemand die met u meedenkt en naast u staat? Dan kunt u gratis hulp krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner.
Op 1 januari 2022 is de nieuwe Wet Inburgering ingegaan. Het doel is dat nieuwkomers – statushouders, gezinsmigranten en overige migranten - zo snel mogelijk meedoen in Nederland.
Een sociale kaart is een gids die laat zien wat de mogelijkheden zijn voor inwoners om anderen te ontmoeten en zelfstandig te kunnen (blijven) wonen. En welke ondersteuning daarbij mogelijk is.