Maakt u zich zorgen over de opvoeding, gezondheid of ontwikkeling uw kind? Bijvoorbeeld over gedrag, grenzen stellen, voeding, school, pesten, slapen, puberteit of verslaving? Wacht niet, maar praat erover met een deskundige.

Woont u in Huizen, Blaricum of Laren?

Dan kunt u al uw vragen stellen bij Jeugd en Gezin(externe link). Hier vindt u ook het consultatiebureau 0-18 jaar en de gezins- en opvoedcoaches. U kunt met de coaches contact opnemen(externe link) als u vragen heeft over opvoeden, opgroeien en ouderschap.

Woont u in Eemnes?

Dan kunt u al uw vragen stellen bij het Jeugd- en Gezinsteam Eemnes(externe link). Hier vindt u ook het consultatiebureau(externe link) van Eemnes. Onderstaande informatie is voor inwoners van Huizen, Blaricum en Laren.   

Consultatiebureau

Bij het consultatiebureau werken jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, assistenten en screeners. Zij onderzoeken uw kind regelmatig. U kunt aan het consultatiebureau al uw vragen stellen. Bijvoorbeeld als u met uw kind op bezoek bent. Maar ook op andere momenten kunt u contact opnemen met vragen over de groei en ontwikkeling van uw kind.

Contact met andere ouders

Wilt u in contact komen met andere (aanstaande) ouders? Kom dan eens langs bij een MamaCafé(externe link) of een OuderKindCafé(externe link). Daar ontmoet u andere ouders en kunt u ervaringen uitwisselen. U kunt ook naar De Speeltrein(externe link), een wekelijkse speelochtend voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

Begeleiding via de gemeente

Als de hierboven genoemde hulp voor u niet voldoende is, kan de gemeente u misschien helpen. U kunt hierover in gesprek gaan met een medewerker van de gemeente

Praktische begeleiding voor de gemeente

Begeleiding is gericht op vaardigheden voor opvoeden en opgroeien. Bijvoorbeeld grenzen stellen, puberteit, pesten en sociale vaardigheden. Dit kan individuele begeleiding thuis zijn, maar ook in een groep. Hoeveel en welke hulp u en uw kind precies krijgen hangt af van uw situatie.

Praktische begeleiding door een andere organisatie

Als (praktische) begeleiding door de gemeente niet voldoende is, kan er een maatwerkvoorziening worden ingezet. U krijgt dan een indicatie voor begeleiding door een andere organisatie.