Sporten en bewegen is gezond en moet voor iedereen mogelijk en toegankelijk zijn. 

Sportaanbod

Woont u in Huizen? Kijk dan op de sportpagina's van gemeente Huizen(externe link). Het sportaanbod in de andere gemeenten vindt u op de websites van Blaricum(externe link), Eemnes(externe link) en Laren(externe link).

Aangepast sporten

Heeft u een beperking? Er zijn verschillende mogelijkheden om aangepast te sporten. Dat kan op verschillende niveaus. Kijk voor het aanbod op de websites Aangepast Sporten(externe link) en Uniek Sporten(externe link)

Sporten in de buurt

Heeft u vragen over sporten of bewegen in uw buurt? Neem dan contact op de beweeg- of buurtsportcoach. Zij kennen alle sportieve mogelijkheden in uw omgeving. Woont u in Huizen? Ga dan naar de sportpagina's van gemeente Huizen(externe link). Woont u in Blaricum, Eemnes of Laren? Dan kunt u een beweeg- of buurtsportcoach vinden via de website van Sportief & Gezond(externe link)

Sporten of bewegen hoeft niet bij een vereniging. Zelf wandelen, fietsen, skaten of hardlopen kan ook. De routes die in de omgeving zijn uitgezet vindt u op de website VVV(externe link)

Sportmaatje

Zoekt u een sportmaatje? Bijvoorbeeld om samen te fietsen of te wandelen? Als u in Blaricum, Eemnes of Laren woont kunt u contact opnemen met een beweegcoach via de website van Sportief & Gezond(externe link). Woont u in Huizen? Dan kunt u een beweegcoach bereiken via de website van Versa Welzijn(externe link)

Financiële ondersteuning sporten

Volwassenenfonds Sport & Cultuur (inwoners uit Blaricum, Eemnes of Laren)

Voor inwoners van 18 jaar en ouder die het financieel niet breed hebben is er een Volwassenenfonds Sport en Cultuur. Hiermee kunnen inwoners lid worden van een sport- of cultuuraanbieder. Het Volwassenenfonds betaalt de contributie of het lesgeld rechtstreeks aan de aanbieder. Ook vergoedt het fonds eventueel noodzakelijke materialen of kleding. Volwassenen, sportverenigingen en cultuuraanbieders kunnen zelf geen aanvraag indienen. Dit kan via de buurtsportcoach van Sportief & Gezond BEL: enzio@sportiefengezondbel.nl.

Jeugd

Jeugdfonds Sport & Cultuur (inwoners uit Blaricum, Eemnes of Laren)

Het motto van het Jeugdfonds Sport & Cultuur(externe link) is ‘iedereen moet kunnen meedoen’. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek- of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. Een aanvraag kan alleen door een intermediair worden gedaan. Bijvoorbeeld een leerkracht, hulpverlener, jongerenwerker, buurtsportcoach of begeleider. Ouders, sportverenigingen en cultuuraanbieders kunnen zelf geen aanvraag indienen. Het jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de sportclub of cultuurinstelling.

De buurtsportcoaches van Sportief & Gezond BEL zijn aanspreekpunt voor het fonds in Blaricum, Eemnes en Laren. Voor vragen kunt u contact opnemen met: nickn@sportiefengezondbel.nl

Kindarrangement (inwoners uit Huizen, Blaricum, Eemnes of Laren)

Heeft u te weinig geld om uw kinderen te laten sporten? Misschien kunt u een vergoeding krijgen vanuit het Kindarrangement. Informatie over hoe u gebruik kunt maken van het Kindarrangement en het aanvragen, vindt u op de pagina Kindarrangement Meedoen HBEL. Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website Meedoen HBEL(externe link)