Heeft u een beperking waardoor u problemen heeft met vervoer? Er zijn verschillende mogelijkheden om toch daar te komen waar u wilt zijn of moet zijn. Met hulp van anderen. Op deze pagina leest u wat mogelijk is voor vervoer van deur tot deur.

Informatie over een rolstoel, scootmobiel of ander hulpmiddel leest u op de pagina rolstoel, scootmobiel of andere hulpmiddelen.

Mogelijkheden

U kunt een bekende vragen om u te brengen of te halen. Of om met u mee te gaan. Veel mensen vinden dat geen probleem. En misschien kunt u in ruil wat terug doen. Spreek samen af hoeveel u meebetaalt aan benzinekosten.

Een vrijwilliger vinden

Er zijn ook allerlei vrijwilligers die u ergens naartoe kunnen brengen. Vrijwilligershulp is gratis. Wel betaalt u een vergoeding voor de benzinekosten.

Woont u in Huizen? Neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale Huizen of plaats uw vraag op Huizen voor elkaar. Of neem contact op met Automaatjes, de Belbus of de Boodschappenplusbus.

Woont u in Blaricum, Laren of Eemnes? Neem dan contact op met Versa Vrijwilligerscentrale.

Vervoer buiten de regio

Wanneer u een vervoersbehoefte heeft buiten de Regio, die u niet zelf of via een vrijwilliger kunt oplossen, dan komt u mogelijk in aanmerking voor vervoer met Valys. Op de website van Valys leest u of u hiervoor in aanmerking komt. Ook de consulenten van Maatschappelijke zaken kunnen u hierover informeren.
 

Hulp via de gemeente

Heeft u meer of andere hulp nodig rondom vervoer? Misschien komt u in aanmerking voor Wmo-vervoer. In de meeste gevallen is dit het regionale Wmo-vervoer met Vervoer Gooi&Vechtstreek BV (voorheen Wmo-taxi). Het Wmo-vervoer kunt u gebruiken voor vervoer van deur tot deur binnen de regio naar bijvoorbeeld de supermarkt, de sportclub of familie. De Wmo-taxi is niet bedoeld voor vervoer naar uw werk, dagbesteding of een opleiding. Meer informatie vindt u op www.vervoergv.nl.

Wanneer u aantoonbaar geen gebruik kunt maken van de Wmo taxi, komt u incidenteel in aanmerking voor een persoonlijke vervoersvoorziening via de Wmo, zoals een aanpassing aan een personenauto. 
 

Contact

Heeft u een vraag over hulp bij vervoer of wilt u met ons in gesprek? Neem dan contact op met Maatschappelijke Zaken. Een consulent denkt met u mee over een oplossing die bij u past. Op de pagina werkwijze Maatschappelijke Zaken kunt u meer lezen over hoe onze werkwijze eruit ziet en wat u van ons kunt verwachten. 

Kosten

Voor hulp bij vervoer via de gemeente betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van uw eigen bijdrage, wanneer u in Huizen, Blaricum of Eemnes woont, kunt u bekijken op de website www.vervoergv.nl.