Heeft u een beperking waardoor u problemen heeft met vervoer? Er zijn verschillende mogelijkheden om toch op uw plaats van bestemming te komen. Op deze pagina leest u wat mogelijk is voor vervoer van deur tot deur.

Informatie over een rolstoel, scootmobiel of ander hulpmiddel leest u op de pagina rolstoel, scootmobiel of andere hulpmiddelen.

Vervoer door een bekende

U kunt een bekende vragen om u te brengen of te halen. Of om met u mee te gaan. Veel mensen vinden dat geen probleem. En misschien kunt u in ruil wat terug doen. Spreek samen af hoeveel u meebetaalt aan benzinekosten.

Vervoer door een vrijwilliger

Er zijn ook allerlei vrijwilligers die u ergens naartoe kunnen brengen. Vrijwilligershulp is gratis. Wel betaalt u een vergoeding voor de benzinekosten.

Woont u in Huizen? Neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale Huizen(externe link) of plaats uw vraag op Huizen voor elkaar(externe link). Of neem contact op met Automaatjes(externe link), de Belbus(externe link) of de Boodschappenplusbus(externe link).

Woont u in Blaricum, Laren of Eemnes? Neem dan contact op met Versa Vrijwilligerscentrale(externe link).

Vervoer buiten de regio met Valys

Wanneer u een vervoersbehoefte heeft buiten de Regio, die u niet zelf of via een vrijwilliger kunt oplossen, dan komt u mogelijk in aanmerking voor vervoer met Valys. Op de website van Valys(externe link) leest u of u hiervoor in aanmerking komt. Ook de consulenten van Maatschappelijke zaken kunnen u hierover informeren.
 

Hulp via de gemeente

Wmo-vervoer

Lukt het niet om vervoer te regelen door een bekende of vrijwilliger? Misschien komt u in aanmerking voor Wmo-vervoer. In de meeste gevallen is dit het regionale Wmo-vervoer met Vervoer Gooi & Vechtstreek BV (voorheen Wmo-taxi). Het Wmo-vervoer kunt u gebruiken voor vervoer van deur tot deur binnen de regio naar bijvoorbeeld de supermarkt, de sportclub of familie. Het gaat om ritten tot maximaal 25 km. De Wmo-taxi is niet bedoeld voor vervoer naar uw werk, dagbesteding of een opleiding. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een regionale Wmo-vervoerspas? Neem dan contact op met het informatiepunt maatschappelijke zaken, telefoon (035) - 528 12 47 of mail naar info@maatschappelijkezaken.nl. Meer informatie over het regionale Wmo-vervoer, zoals het reserveren van een rit, vindt u op www.vervoergv.nl(externe link).

Voor hulp bij vervoer via de gemeente betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van uw eigen bijdrage, wanneer u in Huizen, Blaricum of Eemnes woont, kunt u bekijken op de website www.vervoergv.nl(externe link).

Aanpassing aan uw eigen auto

Wanneer u aantoonbaar geen gebruik kunt maken van de Wmo-taxi, komt u incidenteel in aanmerking voor een persoonlijke vervoersvoorziening via de Wmo, zoals een aanpassing aan een personenauto. 

Contact

Heeft u een vraag over hulp bij vervoer of wilt u met ons in gesprek? Neem dan contact op met Maatschappelijke Zaken. Een consulent denkt met u mee over een oplossing die bij u past. Op de pagina werkwijze Maatschappelijke Zaken kunt u meer lezen over hoe onze werkwijze eruit ziet en wat u van ons kunt verwachten.