Bent u werkloos en bent u op zoek naar werk? Of begint u net op de arbeidsmarkt en lukt het niet om aan het werk te komen? Wij helpen u graag.

Wij helpen u bij het vinden van werk dat bij u past en waarin u de meeste kans hebt op werk. Ontvangt u van de gemeente een uitkering dan helpt de gemeente u automatisch bij het vinden van werk. Maar ook wanneer u geen uitkering ontvangt kan de gemeente u onder bepaalde voorwaarden helpen bij het vinden van een baan wanneer u dat zelf niet lukt.
 

Hulp via de gemeente

De gemeente helpt u bij het vinden van een baan via het re-integratieplatform Zicht op werk. Vanuit Zicht op werk worden inwoners op maat geholpen. Dit betekent dat afhankelijk van uw situatie, u deelneemt aan verschillende programma’s die u helpen om (weer) aan het werk te gaan. Samen met een consulent wordt bekeken wat er voor u nodig is om de juiste baan te vinden. Hierin werkt de gemeente ook samen met het Werkgevers ServicePunt(externe link).

Via Zicht op werk worden onder meer vaardigheidstrainingen gegeven, gericht op persoonlijke ontwikkeling  en vaardigheden die nodig zijn bij het vinden van een baan zoals het opstellen van een CV. Ook kan via Zicht op werk werkervaring worden opgedaan bij verschillende lokale projecten. Een deel van de programma’s van Zicht op werk is gericht op specifieke doelgroepen zoals statushouders en jongeren en mensen uit het doelgroepenregister. Vanuit Zicht op werk wordt ook samengewerkt met Educentre waar verschillende opleidingen worden geboden zoals bijvoorbeeld het werken met Excel of het maken van een Linkedin profiel.

Werk kwijt door coronacrisis

Dreigt u uw baan te verliezen of bent u uw baan kwijt geraakt na 12 maart 2020? In de regio Gooi en Vechtstreek werken we samen met andere gemeenten en partners zoals het UWV, het LeerWerkloket, vakbonden en werkgeversorganisaties om u te ondersteunen bij het vinden van een (nieuwe) baan. Bijvoorbeeld door loopbaancoaching, sollicitatietraining, (om)scholing of door praktijkleren.  

Heeft u een uitkering? 

Vraag dan aan uw contactpersoon of u in aanmerking komt voor de dienstverlening van het RMT. Het RMT helpt mensen die sinds corona hun werk of inkomen zijn verloren en extra begeleiding nodig hebben om werk te vinden.

Herkent u zichzelf in één van de volgende situaties?

  • Werkzoekend zonder een uitkering.
  • ZZP’er op zoek naar een vast inkomen.
  • Geen werk meer bij uw werkgever.
  • Starter op de arbeidsmarkt.
  • Advies nodig bij loopbaan of scholing.

Lees dan verder op www.rmtgooienvechtstreek.nl(externe link).

Gratis hulp

De dienstverlening van het RMT is gratis. Het kost niets, alleen tijd en motivatie. Van werk-naar-werk, van ZZP naar werk of van werkloos naar werk of opleiding: we zijn er voor werkzoekenden die wonen in de regio Gooi en Vechtstreek en door corona moeilijker werk vinden of behouden. 

Aanvragen

Heeft u een vraag over hulp bij werk zoeken of wilt u een aanvraag indienen? Neem dan contact op met Maatschappelijke Zaken. Een consulent denkt met u mee over een oplossing die bij u past. Op de pagina werkwijze Maatschappelijke Zaken kunt u meer lezen over hoe onze werkwijze eruit ziet en wat u van ons kunt verwachten.