Bent u werkloos en bent u op zoek naar werk? Of begint u net op de arbeidsmarkt en lukt het niet om aan het werk te komen? Wij helpen u graag.

Wij helpen u bij het vinden van werk dat bij u past en waarin u de meeste kans hebt op werk. Ontvangt u van de gemeente een uitkering dan helpt de gemeente u automatisch bij het vinden van werk. Maar ook wanneer u geen uitkering ontvangt kan de gemeente u onder bepaalde voorwaarden helpen bij het vinden van een baan wanneer u dat zelf niet lukt.
 

Hulp via de gemeente

De gemeente helpt u bij het vinden van een baan via het re-integratieplatform Zicht op werk. Vanuit Zicht op werk worden inwoners op maat geholpen. Dit betekent dat afhankelijk van uw situatie, u deelneemt aan verschillende programma’s die u helpen om (weer) aan het werk te gaan. Samen met een consulent wordt bekeken wat er voor u nodig is om de juiste baan te vinden. 

Via Zicht op werk worden onder meer vaardigheidstrainingen gegeven, gericht op persoonlijke ontwikkeling  en vaardigheden die nodig zijn bij het vinden van een baan zoals het opstellen van een CV. Ook kan via Zicht op werk werkervaring worden opgedaan bij verschillende lokale projecten. Een deel van de programma’s van Zicht op werk is gericht op specifieke doelgroepen zoals statushouders en jongeren en mensen uit het doelgroepenregister. Vanuit Zicht op werk wordt ook samengewerkt met Educentre waar verschillende opleidingen worden geboden zoals bijvoorbeeld het werken met Excel of het maken van een Linkedin profiel.

Aanvragen

Heeft u een vraag over hulp bij werk zoeken of wilt u een aanvraag indienen? Neem dan contact op met Maatschappelijke Zaken. Een consulent denkt met u mee over een oplossing die bij u past. Op de pagina werkwijze Maatschappelijke Zaken kunt u meer lezen over hoe onze werkwijze eruit ziet en wat u van ons kunt verwachten.