Uw kind heeft recht op passend onderwijs, zoals speciaal onderwijs. Maar ook op onderwijs dat aansluit bij uw geloof of levensovertuiging. Soms is zo’n passende school ver weg. Of kan uw kind niet zelfstandig naar school. Dan kunt u mogelijk gebruik maken van leerlingenvervoer. 

Met de leerlingenvervoer-vergoeding kan uw kind mogelijk naar een passende school. Leerlingenvervoer is een vergoeding voor de vervoerskosten van en naar school. U heeft hiervoor toestemming nodig van de gemeente. Deze vergoeding vraagt u zelf aan bij de gemeente. 

Hulp via de gemeente

Er zijn verschillende leerlingenvervoer-vergoedingen:

  • Een abonnement voor het openbaar vervoer tussen huis en school. Bijvoorbeeld de bus. Als een kind niet zelfstandig met het openbaar vervoer kan reizen, kan een ouder/verzorger een abonnement krijgen om het kind te begeleiden in het openbaar vervoer. 
  • Een vergoeding voor het zelf brengen en halen van uw kind. Bijvoorbeeld met de auto of de brommer.
  • Een vergoeding voor de fiets of brommer van uw kind.

Contact

Heeft u een vraag over leerlingenvervoer of wilt u met ons in gesprek? Neem dan contact op met het team leerlingenvervoer:

Een consulent denkt met u mee over een oplossing die bij u past. Op de pagina werkwijze Maatschappelijke Zaken kunt u meer lezen over hoe onze werkwijze eruit ziet en wat u van ons kunt verwachten.