Niet iedereen slaagt er in zijn (of haar) dagen zinvol en prettig te vullen. Lichamelijke of psychische problemen kunnen daarbij een rol spelen. Of eenzaamheid. Geldt dit voor u? Dan is het goed om te weten, dat er veel activiteiten zijn waaraan u kunt deelnemen.

Bijvoorbeeld samen met anderen koken en eten. Of samen sporten. Helpen in een moestuin. Met anderen koffie drinken. 

Mogelijkheden

Er zijn verschillende activiteiten voor alle leeftijden en diverse doelgroepen. Hier kunt u meestal kosteloos aan deelnemen.

Het GeheugenHuis

Het GeheugenHuis is een ontmoetingsplek in een wijkcentrum, voor én door mensen met (beginnende) geheugenproblemen/dementie en hun mantelzorgers. Kijk voor meer informatie over Het Geheugenhuis op de website van Versa Welzijn(externe link).

Om de Hoek activiteiten

Om de Hoek activiteiten: laagdrempelige inloop- en ontmoetingsactiviteiten voor iedereen die psychisch problemen heeft (gehad). Ook bewoners zonder GGZ-achtergrond zijn welkom om deel te nemen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Versa Welzijn(externe link).

Wijkcentra HBEL

De wijkcentra in de HBEL bieden uiteenlopende activiteiten. Meer informatie over de activiteiten staat op de website van Versa(externe link).

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk bij verschillende organisaties in Huizen, Laren, Blaricum en Eemnes. Kijk voor meer informatie op de webpagina 'Vrijwilligerswerk'.

Hulp via de gemeente

Kost het u erg veel moeite om uw dagen te vullen? En om structuur te aan te brengen in uw dagen? Heeft u extra begeleiding nodig bij uw daginvulling? Heeft u andere of meer begeleiding nodig dan bijvoorbeeld de mogelijkheden hierboven bieden? Dan komt u misschien in aanmerking voor dagbesteding met intensieve begeleiding van professionals.

Contact

Heeft u een vraag over dagbesteding of wilt u in gesprek met ons? Neem dan contact op met Maatschappelijke Zaken. Een consulent denkt met u mee over een oplossing die bij u past. Op de pagina werkwijze Maatschappelijke Zaken kunt u meer lezen over hoe onze werkwijze eruit ziet en wat u van ons kunt verwachten.

Kosten

Voor dagbesteding via de gemeente betaalt u een eigen bijdrage.